Cildini Kışa Hazırla

04-12-2023 16:37
Cildini Kışa Hazırla

 

  • CİLDİNİ KIŞA HAZIRLA

    Bol bol güneşlenip yazın tadını çıkardıktan sonra sonbahara geldiğimizde cildimizi kışa hazırlamamız gerekir. Soğuk hava kendini belli ettiği dönemde cilt kurumaya eğilimlidir. Bu sebeple cilt bakımına ekstra özen göstermemiz gerekir. Aksi takdirde nemsiz kalır yağ dengesinde değişiklikler olur ve kurur. Cildin kuruması da ince çizgi ve kırışıklık görünümünü bir çok sorunu da beraberinde getirir. Soğuk hava ile direkt temas eden el, burun ve dudak gibi bölgeleri diğer bölgelere göre daha çok etkilenir.

     

    CİLDİNİ TEMİZLE

    Her şeyde olduğu gibi bu noktada da en önemli başlangıç temizliktir fakat cildinizi temizlediğinizde gergin ve daha kuru hissediyorsanız temizleyici formunuzu değiştirmeniz gerekir. Örneğin cilt temizleme ürününüz jel kıvamındaysa yağ formunda veya losyon formunda temizleyici tercih edersen cildin daha yumuşak olur. Yağlı ve karma ciltlerde bu ‘’Soğuk havada kuruma durumu’’ çok görülmez fakat onlarda yağ dengesini sağlamak için kullandığı glikolik asit ve salisilik asit içerikli temizleyicilerden uzak durmalıdır. Çünkü bu tarz içerikler ile soğuk hava birleştiğinde kuru görünüme sebep olabilir.

     

    CİLDİNİ NEME DOYUR

    Cildin nem dengesini sağlamak amacıyla soğuk kış aylarında nemlendirici kullanmak önemli bir yere sahip. Özellikle kullandığımız kapatıcılar ve fondötenler cildimizi daha da kurutur ve daha çok nem ihtiyacını arttırır. Vücudumuz kendi nemini üretmeye çalışsa da kış aylarında bunu dengeleyemez ve nem yeterli gelmez. Bu sebeple dışardan takviye alınması gerekir.

    Nemlendirici seçimini cilt tipine göre yapılır. Eğer kuru cilde sahipseniz yağ bazlı nemlendirici, yağlı bir cilde sahipseniz eğer su bazlı nemlendirici tercih ederek cilde ihtiyacı olan nemi verebiliriz. Nemlendiricilerin birçok formu bulunur; süt, losyon, balm, serum gibi. Daha hafif yapıda fakat daha konsantre bakım yaparak nemlendirmesini istiyorsanız serum nemlendirici tercih ederken aynı zamanda balm kadar ağır olmayan fakat krem kadar da hafif olmayan bir nemlendirici arıyorsanız da losyonları tercih edebilirsiniz.

    Nemlendirici seçerken formu kadar içeriği de çok önemlidir. Nem bakımından zengin olan bazı asitler ve maddeler bulunur. Hyalüronik asit, gliserin, seramid, niasinamid gibi maddelerin cildi nemlendirme konusunda oldukça başarılıdır. Cilt nemlendirildiğinde bu maddelerle ile birlikte, ciltte bir koruma kalkanı oluşturur. Nemlendirici cildin pürüzsüzleşmesini ve yumuşamasını destekler. Ayrıca cilde parlaklık da verir.

     

     

 
 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.